Burn out

 

De mens is als een brandende lucifer, als je de vlam niet op tijd stopt, dan brand de lucifer op.

 

Voor wie is burn out een gevaar?
Ben jij die dienstbare persoon die iedereen helpt en loyaal is? Loyaal in zowel de privé- als de werksituatie? De alleskunner, de rots in de branding? De jongleur die alle ballen in de lucht houdt?

En misschien lukt het om al die ballen in de lucht te houden maar net, mits alles volgens planning gaat, Maar... als er een onverwachte gebeurtenis plaatsvindt waarop je moet anticiperen, dan vallen de ballen op de grond... met jou erbij.

Voorkom liever een burn out!

 

Je had het wel gemerkt natuurlijk, dat opgejaagde gevoel, je was gespannen en kon niet genieten. Je voelde je wel al wat somber, lusteloos en had emotionele uitbarstingen, slaapproblemen en wat vaker hoofdpijnen. Maar die sloeg je in de wind, want je moest al die ballen hoog houden, tóch?

 

Herken jij je in het bovenstaande?

Ga dan met mij een coachtraject aan, dan zorg ik er samen met jou voor dat jij weer de regie over je leven krijgt, de pas op de plaats leert maken. We kijken samen naar het hoe en waarom het zo ver heeft kunnen komen en daar ga je, met mijn hulp, verandering in brengen.  Je zal ontdekken wat je valkuilen zijn, zodat je niet nog een keer te veel van jezelf zult vergen.
Voor jezelf opkomen en NEE zeggen gaan (weer) de normaalste zaak voor je zijn: uit zelfbescherming opdat je niet (weer) te  veel hooi op je vork zal nemen.
Kortom: je gaat weer lief en respectvol met jezelf om. Heel belangrijk!

 

Een burn out komt nooit alleen en door één gebeurtenis. Meerdere oorzaken zorgen voor de gevolgen: een burn out.
Onder andere kan de balans privé-werk om redenen uit evenwicht zijn. De redenen kunnen heel divers zijn. Wat speelt er in de thuis- en/of werksituatie? Dat kan bij ieder weer anders zijn.

 

Bijvoorbeeld: een reorganisatie op het werk je maakt kans je baan te verliezen (terwijl je toch tot over je oren in het werk zit) en in de thuissituatie loopt de relatie niet helemaal lekker, je jongste is ziek thuis en kan niet naar de opvang. Daarbij komt de plotselinge ziekenhuisopname van je moeder en je vader vraagt jou of je iedere avond met hem mee kan gaan naar het ziekenhuis want anders is hij totaal twee uur aan het reizen en het wordt ook al zo vroeg donker 's avonds.

Wat doe je dan? Wat kun je dan nog aan?

 

Zelf ben ik in 2000 in een burn out terecht gekomen. Dus ook als ervaringsdeskundige begrijp ik hoe het voelt om totaal opgebrand te zijn.