RETRAITES

In samenwerking met Jolande Velzing organiseer ik nu ook retraites.
Jolande heb ik ontmoet tijdens de Sjamanencursus en het klikte meteen. Tijdens de ceremonies die wij samen hebben meegemaakt en de drumhealing die wij gaven, ontstond een vanzelfsprekendheid en bijna magische samenwerking.

Wij hebben beiden ruime ervaring op het vlak van spiritualiteit en coaching. Het plan om samen retraites te verzorgen ontstond. En nu hebben we dan onze eerste retraite. Wij zijn er klaar voor!

 

De eerste retraite 'Gewoon... Zijn', vindt plaats op 12 juni 2022 van 11.00 - 16.00 uur in Hellevoetsluis, Kreekweg 3.
Ontvangst 10.30 uur met koffie/thee en versnapering.

 

'Gewoon... Zijn', een dagje ontspanning en een dag die jou dichter bij jezelf brengt. Verbinding met jezelf, maar ook met  gelijkgestemden.

 

Of je nu beginner, gevorderd of vergevorderd bent, de ceremonies en rituelen op deze dag zijn voor iedere geïnteresseerde te ervaren.

 

Wat kun je verwachten deze dag?


Om 11.00 uur starten we met het openen van de cirkel, welke we om 16.00 uur weer sluiten.

 

In de voorstelronde maken we kennis met elkaar en leer je vervolgens het energetisch reinigen.

 

Ervaar wat cacao voor je kan doen tijdens de cacaoceremonie. Cacao opent je hart en maakt zacht.

Je krijgt een glaasje cacao gepresenteerd, waaraan wij wat honing hebben toegevoegd (pure cacao kan anders wat bitter van smaak zijn). Wij voegen géén ander plantmedicijn toe.

 

Een meditatie volgt, waarbij je, mede door de cacao, dichter bij je kern kan komen, want zoals eerder gemeld opent cacao het hart en verzacht.

Tijdens de meditatie maken wij gebruik van instrumenten. Voel de trilling van de Sjamanendrums en klankschalen en wat dit bij je losmaakt en heelt.

 

Na zo'n ceremonie is het goed te eten. Dus: tijd om te lunchen.

Tijdens de pauze heb je ook de mogelijkheid om wat boeken in te kijken, een kaartje te 'trekken', of even je benen te strekken op het mooie terrein.

 

Na de pauze gaan we een Depacho maken. Dit doen we met elkaar.
Om beurten heb je de mogelijkheid om je intenties neer te leggen in de Depacho (wij zorgen voor symbolen die je daarbij kunnen helpen). Blaas je intenties in een voorwerp (wat je niet meer dient, of waarvan jij je wilt losmaken). Wij zorgen voor het voorwerp.

 

Vervolgens volgt het vuurritueel.

We gaan met z'n allen naar buiten naar de vuurcirkel. De Depacho wordt verbrand en één voor één geven de deelnemers hun voorwerp aan het vuur. De rook trekt het Universum in waar de intenties worden opgenomen. Tijdens dit vuurritueel zal het slaan op de Sjamanendrums de intenties van wensen en losmaken nog krachtiger maken.

 

Tussen de ceremonies en rituelen is gelegenheid om ervaring uit te wisselen (geen verplichting als je dat zelf niet prettig vindt; dat zal zeker worden gerespecteerd).

 

Voor dit evenement is aanmelding wel noodzakelijk. Dit kun je via het contactformulier doen.
Bijdrage: € 75,00 p.p. - inclusief koffie/thee, lunch en versnaperingen.