Energieën

Alles is energie.

 

Mens, dier, planten, bloemen en bomen, maar ook een houten tafel, een steen, schelp enz., alles is energie. Je kunt energie voelen en zelfs zien.

 

Ik zie energieën als een doorzichtige stroming of als doorzichtige wolkjes en soms in kleur.

 

Als je een ruimte binnenkomt waar mensen zijn, kun je energie waarnemen of voelen die positief of negatief is: je voelt de sfeer.


Ieder mens straalt energie uit en als je daarvoor gevoelig bent, dan kan je het zelfs gaan voelen in je eigen lichaam. Bijvoorbeeld de misselijkheid, of hoofdpijn van een andere persoon die in je nabijheid is.

De ene mens is daar meer gevoeliger voor dan de ander.

 

Ben jij gevoelig voor energieën?

Heb jij weleens het gevoel (gehad) alsof er heel lichtjes een hand over je haar gaat? Je kijkt om je heen maar je ziet niemand. Je kijkt of je misschien ergens een raam of een deur op een kiertje heb laten staan. Is alles dicht? Dan is jet mogelijk een energie van iemand die (al) is overgegaan. In de meeste gevallen is het iemand die jou gekend heeft; het is een 'even laten weten' dat hij/zij bij je is.

 

Ook dieren kunnen energieën zien. Als je een hond of kat als huisdier hebt, zal je misschien weleens opgemerkt hebben dat die iets ziet en volgt, terwijl jij zelf niets ziet. Dan kan het natuurlijk een miniscuul vliegje betreffen, maar jouw huisdier kan ook een overleden persoon/dier zien.

 

Energieën voelen is niet altijd als prettig, dus het is goed om je daarvoor af te schermen.
Hoe? Door te visualiseren. In gedachten plaats je jezelf in een zeep- of luchtbel, of je zet spiegels om je heen  (spiegelkant naar buiten). Het kan ook een glimmend astronautenpak zijn of een cape met capuchon. Het gaat erom dat het voor jou werkt, dan is het goed.

 

Energie voelen? Doe dan onderstaande oefening.

Wanneer je je handen tegen elkaar aan plaatst en je haalt ze rustig een stukje van elkaar af en weer heel rustig naar elkaar toe (maar net niet aanraken) en weer van elkaar af enz.  Je kunt dan de energie gaan voelen in het midden van je handen. Als dat gebeurt, maak dan de afstand, wanneer je je handen van elkaar haalt, steeds een klein stukje groter en weer rustig naar elkaar toe - zonder dat de handen elkaar raken -  en herhaal dit.

Als het je is gelukt en je wilt je daarin verder ontwikkelen, dan kun je kiezen voor een cursus magnetiseren of reiki.

 

Een plant is ook energie en die kun je dus ook voelen. Plaatst je handen rond een plant. Ga er dan een stukje van af met je handen en plaats ze weer heel dicht rond de plant (volg de stappen die je gebruikte met twee handen).  Als je de energie voelt, kun je de afstand een stukje verder van de plant laten gaan (en weer terug enz.). Zo krijg je een energieveld tussen jouw handen en de plant. Doe het liefdevol, je plant zal dat zeker waarderen!

 

Klaar met de oefeningen? Doe een handje-klap met jezelf om de in- en uitstroom te stoppen.

 

Heb je nog vragen? Stel ze gerust.